vrijdag 25 september 2009

woensdag 23 september 2009

zaterdag 19 september 2009

eyetracking

eyetracking google how to tie a tie

inattentional blindness

Don't miss the gorilla
monkeybusiness

marginal revolution?

Gorillas in our midst: sustained inattentional blindness
for dynamic events - D. Simons

zaterdag 12 september 2009

embed c2000



benieuwd wat er gebeurt

woensdag 9 september 2009

Chandler en semiotics


Verhaal over de plaquette staat hier

ruimte sonde; van goud, 1972 1973; Extraterrestrials, Aliens; Flessenpost
naakt, symbolen, je moet de taal de code kennen, voorkennis hebben, herkennen, de taal geleerd hebben, om dit te begrijpen.

Hydrogen, atoom, geeft tijd en lengte weer.

14 pulsars en afstand tot de zon

meeste debat over de vulva van de vrouw; het streepje is op verzoek van de baas van NASA weggehaald, anders mocht het niet verstuurd; en over de pijl, de best begrepen en meest eenvoudige symbool: de pijl kan alleen als teken begrepen worden door jagerculturen. Als de buitenaardse wezens die niet kennen, zullen ze de betekenis van een pijl absoluut niet kunnen herleiden.

puriteins amerika: we sturen porno de ruimte in.

westerse mens, bouw en lengte, blank

twee dimensioneel, haak = neus; proporties + perspectief; lijn is eigenlijk buitenkant, + wat lijntjes om het te kunnen lezen.

hij zegt hallo, niet stop, niet tot hier en niet verder. zij houdt hem niet vast, aanvankelijk wel, maar dan zou ET kunnen denken dat we allemaal siamese tweelingen zijn. Ogen zijn om door te kijken, benen om mee te lopen, maar dat weten wij, omdat wij het herkennen, ET weet dat niet. Moet hij het raden?

Franse site met google scholar faciliteiten

Persee: google scholar frans

Succesfactoren in webdesign; lettertypes

Links naar blogs over webeffectiviteit en over onderzoek naar fonts en netwerksites.

Uiteindelijk scoort Verdana het best van de acht geteste lettertypen. Times New Roman scoort het slechtst. Ondanks het feit dat Georgia en Times New Roman er beter uitzien dan sommige andere geteste lettertypen, bleek de leeservaring hiervan op websites niet zo goed. Wel wordt het lettertype Times New Roman het meest gebruikt bij Worddocumenten. Lettertype Arial wordt het meest gebruikt bij het schrijven van emails.

Nog meer: blog over meer bezoekers naar je website

Het is waarschijnlijk geen toeval dat zowel eBay als Google “arial” gebruiken als lettertype. Deze bedrijven testen zeer actief de meest uitéénlopende zaken uit en als zij expliciet kiezen voor “arial”, wil dat iets zeggen. Ik zou dit lettertype steeds als standaard gebruiken voor webcopy, maar wel andere lettertypes testen om te kijken of verbeteringen mogelijk zijn. Voor headlines kan wel geëxperimenteerd worden bv. Impact of Tahoma.

Meer bezoekers voor je website

Meer bezoekers voor je website