woensdag 26 oktober 2022

Positivisme en beleefdheid op nu.nl

 Comments onder bericht dat Balkenende minister van staat wordt.

Ineens een veel gelikete observatie ‘even iets heel anders’, dat al dat negativisme teveel energie kost. Beter positief zijn.

scheldwoorden frequentie

 https://www.quest.nl/maatschappij/taal/a25468848/scheldwoorden-nederland/

Marten van der Meulen


file:///C:/Users/u590113/Downloads/Bachelorscriptie%20L%20Verbeek.pdf



Scheldwoorden voor mannen

1: Klootzak / Lul / Eikel
2: Sukkel
3: Idioot / Mongool
4: Homo / Flikker
5: Aso

Scheldwoorden voor vrouwen

1: Hoer / Bitch / Slet
2: Trut / Doos
3: Kutwijf
4: Idioot / Mongool
5: Sukkel

http://milfje.blogspot.com/2019/01/scheldwoorden-voor-witte-heteromannen.html

https://www.rtlnieuws.nl/node/226611

Het meest gebruikte vloekwoord op Nederlandstalige sociale media, blogs en fora is 'kut'. Deze niet heel chique benaming voor het vrouwelijk geslachtsdeel werd van januari 2016 tot nu ruim 544.000 keer genoemd, zocht BuzzCapture uit voor RTL Nieuws.

Sowieso komen vrouwen er slecht vanaf in online scheldkanonnades. Als we kijken naar scheldwoorden waarmee we een persoon beledigen, is na 'kut' het woord 'slet' het afgelopen jaar het meest gebruikt. Op sociale media werd 'slet' ruim 186.000 keer gezegd.

Van oudsher vrouwonvriendelijk

"Je ziet in de historie dat vrouwonvriendelijke woorden vaker worden gebruikt. Mensen zeggen eerder 'kut' dan 'lul', om het maar even plat te zeggen", zegt Wilfried Verboom van de Bond tegen vloeken. "Woorden als 'hoer' en 'hoerenjong' worden zelfs in de bijbel al als scheldwoord gebruikt."

Hij denkt dat dit komt doordat het taboe erop groter is. "Vrouwelijkheid wordt van oudsher geassocieerd met het zachte en het kwetsbare. Daarmee schelden is een groter taboe en daardoor gebeurt het juist meer." Of vrouwen vaker het slachtoffer zijn online, weet hij niet. "Vrouwen kunnen er in ieder geval zelf online ook wat van", zegt Verboom. 

Verzet tegen grofheid

Betekende vloeken vroeger nog 'de naam van god op een lelijke manier gebruiken'. Tegenwoordig staat vloeken voor alle beledigende en harde termen die we gebruiken om onze boosheid te uiten. Ook voor de Bond tegen vloeken, die dit jaar 100 jaar bestaat en morgen de glossy Holy! uitbrengt.

uit scriptie:

Veelgebruikte categorieën scheldwoorden met Nederlandse voorbeelden. Categorie Nederlands voorbeeld Dieren Koe, varken Kleinerend Sukkel, nerd Etniciteit Jood, mof Fysieke afwijkingen Brillenjood, mankepoot Fysieke en psychische ziekten Kankerlijer, mongool Geaardheid Homo, flikker Lichaamsuitscheidingen Schijterd, pisnicht Onwettige familieleden Bastaard, hoerenjong Seksualiteit Lul, hoer Uiterlijk Dikzak, vuurtoren 

Elma Drayer over hoofddoeken, Argumentatie

 

VK oktober 2022

Naar aanleiding van liquidatie protest Iran, waarin vrouw vermoord werd omdat ze geen hoofddoek droeg (of niet goed droeg); blijkt ook vooral om Koerden te gaan

Reptielen, hondenfluitjes, Baudet

 Stuk in VK over Reptielentheorie en Hondenfluitjes, ophef over Baudet.

Vergelijk ook de reactie van Ek, 'Baudet moet geliquideerd worden' Mag dat? Omdat in de Van Dalen staat dat liquideren ook een andere betekenis heeft. Blijkt niet te kloppen. Wordt daarom verketterd. Wat apart is: de vergelijking wordt niet betwist, is ook onbetwistbaar, maar dat ze gelogen heeft over Van Dale wordt goedgepraat door anderen die verwijzen naar Derksen, die iets vergelijkbaars heeft gezegd over Baudet, bij Voetbal Inside (of hoe het nu ook heet). Ook hier weer: vervuiling van de argumentatie, en dus van de standpunten. De verdedigers van Ek zoeken verdediging op de letterlijkheid van haar opmerking niet naar de geest van haar opmerking.



Jip en Amalia

 Amalia moet thuisblijven want bedreigd



zwakke argumentatie en klimaatontkenners

 


Heeft deze drogreden een naam?

Opiniemaker

Micha Wertheim

Argumentatie

vrijdag 14 oktober 2022

Waarom woke links kapot maakt

 Interview in Volskrant met Neiman, cultuurfilosoof in Berlijn oa.

Zie ook Kuitenbrouwer.

woensdag 12 oktober 2022

Kunstenares Laure Prouvost

 Kunstenaar Kurt Schwitters

Laure Prouvost - Dit Learn

video art,